MOSTARCI PONOVO PROTESTOVALI KOD DEPONIJE UBORAK: VELIKA OČEKIVANJA OD SUTRAŠNJE SJEDNICE

Protestnom vožnjom i skupom ispred deponije Uborak građani Mostara još jednom su iskazali svoje nezadovoljstvo činjenicom da i pored nedobijanja okolinske dozvole deponija i dalje radi.

Parlament Federacije BiH na svojoj sutrašnjoj sjednici trebao bi raspravljati o problemu deponije Uborak.

Nijaz Hodžić, lidera protesta u sjevernim mostarskim predgrađima, kaže kako je jedan od povoda za današnji sastanak je obavještavanje stanovništva o poseljednjim dešavanjima vezanim za deponiju.

  • Također, želimo da naš glas ode do Sarajeva. Podsjetit ću, sutra je sjednica Federalnog parlamenta, a jedna od tačaka dnevnog reda je i deponija Uborak. Mi poručujemo sa ovog mjesta da nismo odustali i da smo ostali pri ranijim zahtjevima – Izjavio je Hodžić.

Građani Mostara koji žive u blizini deponije od sutrašnje sjednice očekuju mnogo, piše Klix.ba

  • Očekujem da Parlament prihvati prijedlog za deponiju Uborak. On je realan i provodiv. Danas sam se uvjerio da su ljudi raspoloženi da nam pomognu – dodao je Nijaz Hodžić aludirajući na posljednje sastanke koje imao.

Nusret Džeko, stanovnik Vrapčića, kaže kako je cilj građana zatvaranje deponije posebno jer resorno federalno ministarstvo odbilo izdati okolnisku dozvolu.

  • Nek se nađe druga lokacija, evo ja sam spreman da pomognem. Potrovaše nas, u zadnjih godinu danas u naselju je sedemero ili osmero umrlo od karcinoma – kazao je Džeko.

Podsjećamo, problem mostarske deponije koja je regionalnog karaktera eskalirao je u junu ove godine kad su je građani držali blokiranu jedanaest dana.

Sporazumom građana s gradskom vlasti deponija je odblokirana, ali nastavljena su neslaganja na toj relaciji.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE