MUNIRA SUBAŠIĆ POSLALA ZNAČAJNU PORUKU: MI ĆEMO VAS PROGANJATI I NIKAD NEĆEMO POSUSTATI

Predsjednica Udruženja Pokret majke enklave Srebrenica i Žepa Munira Subašić na današnjoj komemoraciji žrtvama genocida u Srebrenici poslala je poruku zločincima, negatorima genocida, političarima u BiH i regiji, te Evropi i svijetu.

Prvu poruku Munira je uputila zločincima koji su počinili genocid.

  • Mi ćemo vas proganjati i nikad nećemo posustati, uvijek će biti neko ko će vas ganjati. To je naše pravo i obaveza. Dobro zapamtite – ne postoji mjesto gdje se možete sakriti, a da vas mi ne možemo pronaći –  kazala je Subašić.

Negatorima genocida je poručila da u svom naumu nikada neće uspjeti jer se Majke nikada neće umoriti.

Pozvala je PIC i Evropu da donesu Zakon o negiranju genocida.

  • Time ćete poraziti ratne huškače i zaštiti naslijeđe koje ste nam ostavili, a to je Dejton. Zar ćete dozvoliti da na svaki naš pokušaj da donesemo zakon, Rusija stavlja veto kao što je UN-u? -pitala je Munira.

Njena poruka političarima u BiH i regiji je: “Gradite mir, gradite poštovanje i povjerenje, budite primjer, mi ćemo vas podržati. Bez istine i pravde nema mira”.

Srbiju je pozvala da izruči zločince koji se tamo kriju, a sumnjiče se za činjenje genocida jer će se samo tako “opravdati da nisu projektovali i planirali genocid i rat u BiH”.

  • Pozivamo Vučica koji je najodgovorniji jer daje utočište zločincima u Srbiji, šta više nagrađuje ih –  kazala je Subašić.

Poruka za domaće pravosuđe je da nastave tamo gdje je Haški tribunal stao.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SARAJEVSKI LJEKARI UPUTILI APEL: PRESTANITE SA UBIJANJEM DJECE U GAZI I...

0
Sarajevski ljekari koji su studirali na Medicinskom fakultetu u Sarajevu u periodu 1965-1970., uputili su otvoreno pismo u kojem pozivaju svjetske moćnike da zaustave ubijanje djece i civila u Gazi, Ukrajini i bilo gdje na svijetu.