MUP KS OTKRIVA DETALJE SINOĆNJE TEŠKE NESREĆE U BLAŽUJU: PJEŠAKA USMRTIO NEKADAŠNJI OPTUŽENIK ZA TERORIZAM

MUP KS je objavio detalje saobraćajne nesreće koja se sinoć desila na Mostarskom raskršću u Blažuju kod Sarajeva, a u kojoj je poginuo pješak.

Vozač Ford Fieste koji je usmrtio pješaka pobjegao je nakon nesreće, ali su ga pripadnici MUP-a brzo sustigli i uhapsili.

Portparol policije Mirza Hadžiabdić potvrdio je da je vozač uhapšen i da se radi o licu inicijala N.P. (1978).

Nakon što je usmrtio pješaka nastavio se kretati vozilom. Nedugo poslije nesreće uhapsili su ga pripadnici sarajevske policije.

Kako kažu u MUP-u KS-a, Palislamović je prije saobraćajne nesreće odbio da zaustavi vozilo na zahtjev policije koja je vršila kontrolu saobraćaja i brzine kretanja automobila prema Binježevu.

Osim što je prekoračio brzinu, a automobili Palislamovića bile dvije različite registarske oznake. On je bježao u pravcu Ilidže i tom prilikom je udario pješaka nanijevši mu smrtonosne povrede.

Nakon hapšenja, zadržan je u prostorijama za zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS.

Pelislamović je bio član Aktivne islamske omladine na području Ključa. On je navodno zagovarao napad na bazu SFOR-a u Ključu – ali ostali u tom ogranku Aktivne islamske omladine nisu se slagali s tom idejom o napadu, tako da ih je on obavijestio da će to izvesti sam – nakon čega je izbačen iz te organizacije.

Palislamović je bio optužen za teroristički napad na Policijsku upravu u Bugojnu 27. juna 2010. godine u kojem je poginuo policajac Tarik Ljubuškić, ali je prvostepenom presudom oslobođen, da bi i žalbu Tužilaštva Apelaciono vijeće Suda BiH odbacilo kao neosnovanu. Palislamović je osuđen za veći broj krivičnih djela, i to teška krađa, falsifikovanje, nasilje u porodici, ugrožavanje bezbjednosti.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TOPLANE NASTAVLJAJU S GRIJANJEM U KANTONU SARAJEVO

0
Obzirom da se još uvijek nisu stekli uslovi za završetak sezone, a imajući u vidu temperature vanjskog zraka i u narednim danima, KJKP „Toplane – Sarajevo“ nastaviti će sa grijanjem u Kantonu Sarajevo.