MUSK NAPRAVIO ANKETU NA TWITTERU, PRODAT ĆE DIONICE TESLE AKO TAKO ODLUČE PRATITELJI

Milijarder Elon Musk objavio je na Twitteru anketu u kojoj je upitao svojih 62.6 miliona pratitelja treba li prodati 10 posto svojih dionica Tesle te obećao da će se pridržavati rezultata glasanja.

Ako rezultati glasanja, koje završava tokom današnjeg dana, budu u korist prodaje, Musk bi mogao ostati bez 21 milijardu dolara vrijednih dionica.

Musk je pokrenuo anketu zbog “poreza na milijardere” kojeg su predložili američki demokrati i zbog kojeg bi mogao plaćati ogromne poreze. Do sada je otprilike 57% pratitelja glasalo “za” prodaju, piše BBC.

Izvršni direktor Tesle posjeduje dionice vrijedne više od 200 milijardi dolara te ga možda čeka veliki porezni račun.

Prema planovima koje su predložili demokrati, milijarderi bi mogli biti oporezivani na “neostvarene dobitke” kada cijena njihovih dionica poraste – čak i ako ne prodaju ništa od svojih dionica.

  • Imajte na umu, ne primam plaću u gotovini ili bonus. Imam samo dionice, tako da je jedini način da platim poreze taj da ih prodam. U posljednje se vrijeme puno govori o neostvarenim dobicima kao sredstvu za izbjegavanje poreza pa stoga predlažem prodaju 10% mojih dionica Tesle. što mislite o tome? – napisao je Musk u subotu na Twitteru.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

UPOZORENJE METEOROLOGA: VEČERAS OPASNOST OD MRAZA, SAMO JEDAN DIO BIH IMAT...

0
- Opasnost od mraza! Naredna noć, jutarnji sati subote donose lokalno prizeman do slab mraz. Najviše na udaru istok Bosne, područje Podrinja.