MUŠKARAC I DJEVOJKA U NOVOM ZAGREBU SKRIVALI SKORO 13 KILOGRAMA MARIHUANE

Sutkinja istrage velikogoričkog Županijskog suda odredila je istražni zatvor 44-godišnjaku koji je s 19-godišnjakinjom u dva stana u Novom Zagrebu skrivao 12.8 kilograma marihuane, ali i kokain, amfetamine i tablete MDMA.

Istražni zatvor 44-godišnjaku je određen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, a sutkinja istrage je odbila prijedlog da istražni zatvor odredi i za 19-godišnjakinju, kojoj je odredila mjere zabrane, zbog čega je velikogoričko tužilaštvo podnijelo žalbu.

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici sumnja da su 44-godišnjak i 19-godišnjakinja, radi daljnje preprodaje, nabavljali veće količine marihuane, kokaina, amfetamina i tableta MDMA, što su skrivali u dva stana u Novom Zagrebu, navodi Index.hr.

Dvoje osumnjičenika su, dodaje tužiteljstvo, drogu miješali s punilima radi povećanja mase i prepakiravali, nakon čega su drogu preprodavali na ilegalnom tržištu.

Zagrebačka policija je prošle sedmice objavila da je u stanovima pronađeno 12.796 grama marihuane, 229 grama kokaina, 39 grama amfetamina,195 grama punila za miješanje s drogom, 274 grama tableta MDMA, digitalna vaga s tragovima droge i novac za koji se sumnja da je pribavljen preprodajom droge.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE