MUŠKARAC IZ SRBIJE NAPRAVIO DRAMU U GRČKOJ: OTIŠAO NA RONJENJE, PA GA NIJE BILO CIJELOG DANA, SVI GA TRAŽILI

Neimenovani muškarac iz Srbije, star 55 godina, vodio se nekoliko sati juče kao nestala osoba na tlu regije Kasandre.

Naime, on je otišao oko podneva da roni, a kako se nije vratio duže vrijeme, alarmirana je spasilačka služba. Na veliku sreću, on je pronađen kasno uveče i nalazi se u dobrom stanju.

  • Naš pedesetpetogodišnji čovjek koji je juče nestao na Kasandri je spašen i dobrog je zdravlja. Pronađen je od strane spasilaca na plaži u blizini Kanistra (kod Paljurija). Sa plaže je kolima prebačen do marine obližnjeg hotela odakle ga je vozilo hitne pomoći odvezlo do bolnice. Bravo za spasioce! Još jednom apelujemo da budete pažljivi čak iako ste iskusni ribolovci, ronioci, jedriličari… More je nepredvidivo, pogotovo na smjenama godišnjih doba – navodi se u objavi Ivane Stanojević u okviru Facebook grupe “Grčka uživo”.

Vijest o spašavanju srbijanskog državljana, te i o samim okolnostima u kojima je i kako pronađen, pislala je i grčka Facebook stranica “Nova Kasandra”. Kako se navodi, on je pronađen od strane spasilačke službe “EOD Halkidiki-Kassandra Reminess Base.”

U daljem saopštenju, navodi se kako je on nestao oko podneva, a potraga za njime je započela nešto prije deset sati naveče na području Paljurija, na Halkidikiju.

Za njime su pored spasilačkih službi, tragali i obalska straža, koja je u akciji učestvovala brodom na kojem su se nalazila tri člana posade, kao i petoro obučenih planinara.

Darko i Marija su stali pred kordon policije, a onda uradili nešto zbog čega su u njih dvoje svi gledali

Agonija je završena kada su 55-godišnjaka iz Srbije pronašli na plaži, gdje se nalazio u dobrom zdravstvenom stanju. Odatle su ga prebacili do obližnjeg hotela, gdje ga je zbrinula hitna pomoć koja ga je prebacila do bolnice na detaljne preglede, piše Blic.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

VELIKI NEREDI U TIRANI: DEMONSTRANTI PALE ZGRADE, POLICIJA MORALA DA INTERVENIŠE

0
Opozicija je danas u glavnom gradu Albanije Tirani organizovala proteste protiv rukovodstva grada, a u jednom momentu sve je postalo nasilno.