MUŠKARAC MISLIO DA ŠALJE OBNAŽENE FOTKE DJEVOJČICI OD 12 GODINA: NEKE SCENE PROGANJAJU TE DANIMA

Muškarac M. K. (33) s otoka Paga djevojčici (12) je slao obnažene fotografije (fotografiju svog spolnog organa), fotografiju sebe u boksericama, ispitivao ju je li sama i smije li je "pitati nešto intimno".

Iako mu je djevojčica odgovorila kako ima 12 godina, da je još dijete te da ne zna zašto želi da joj se pokazuje, on bi joj odgovarao “već si ti velika”, “nisi dijete”, nazivao je “lipotom”. 

Ispitivao ju je što ima na sebi, je li obučena, hoće li kome reći o čemu se dopisuju. Bio je uporan i nije odustajao čak ni kada mu je napisala da je ništa ne zanima niti da joj išta znači to što joj on šalje.

Srećom, bila je riječ o lažnoj djevojčici odnosno diverziji iza koje stoji organizacija Stop pedofiliji, grupa lovaca na pedofile sa sjedištem u Srbiji, koja je, predstavljajući se kao djevojčica, uspjela nagovoriti muškarca da se za dokaz da nije neko drugi fotografira s prstom na usnama, piše ICV.

Pokazalo se kako je riječ o 33 -godišnjaku s Paga.

Muškarac je uhapšen

Kako piše ICV, prema neslužbenim informacijama riječ je o zaposleniku zadarskog Zavoda za hitnu medicinu. Muškarac je uhapšen, a uz PU Zadarsku u procesuiranju cijelog slučaja pomogla je i PU virovitičko-podravska, koja s ovom organizacijom već ima dobru suradnju i zbog slučaja s područja Hrvatske.

Organizacija Stop pedofiliji koja je na društvenim mrežama objavila prepisku s muškarcem zahvalila je PU Zadarskoj i PU virovitičko-podravskoj na podršci.

  • Po procjeni, a nakon kratke prepiske s predatorom, shvatili smo da se radi o osobi koja je lako moguće pisala i drugoj djeci. Jednostavno nije taktizirao, bio je jasan i njegove su namjere bile jasne”, rekli su iz organizacije koja je slučaj prijavila hrvatskoj policiji i koja je odmah reagirala.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SALKIĆ: SRBI U RS-U IMAJU NAJVEĆU OBAVEZU I POTREBU DA SE...

0
Ramiz Salkić, zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a, reagirao je na izjavu Milorada Dodika, predsjednika RS-a, da će "kao odgovor na rezoluciju o Srebrenici, RS pokrenuti postupak samostalnosti".