MUŠKARAC OSUMNJIČEN ZA PODMETANJE TRI POŽARA KOD DUBROVNIKA

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske i Policijske stanice Dubrovnik utvrđena je osnovana sumnja kako je 28-godišnji muškarac počinio više kaznenih djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je navedena osoba od 5. do 7. avgusta ove godine namjerno izazvala požare na tri različite lokacije u naselju Nova Mokošica, grad Dubrovnik.

Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava te je u večernjim satima 11. avgusta 2022. godine predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, zaključili su iz MUP-a Hrvatske.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

UPRKOS IZRAELSKIM OGRANIČENJIMA: OKO 125.000 PALESTINACA KLANJALO DŽUMA-NAMAZ U AL-AKSI

0
Oko 125.000 palestinskih vjernika u petak je klanjalo treći džuma-namaz u ovogodišnjem ramazanu, mjesecu posta, u džamiji Al-Aksa u okupiranom istočnom Al-Qudsu (Jerusalemu) uprkos izraelskim ograničenjima.