NA DAN PLANETE ZEMLJE: PUTIN PRIHVATIO BIDENOV POZIV NA SAMIT O KLIMI

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je za Sputnjik da u okviru samita o klimatskim promjenama nisu predviđeni bilateralni kontakti predsjednika Rusije sa američkim kolegom i drugim svjetskim liderima.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin govorit će na klimatskom samitu 22. aprila, saopštila je pres-služba Kremlja. Američki predsjednik Joseph Biden pozvao je 40 svjetskih lidera, uključujući i svog ruskog kolegu, na događaj koji Washington namjerava organizovati 22. i 23. aprila u virtuelnom formatu.

Vladimir Putin će iznijeti pristupe Rusije u kontekstu uspostavljanja široke međunarodne saradnje čiji je cilj prevazilaženje negativnih posljedica globalnih klimatskih promjena – navodi se u saopštenju.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je za Sputnjik da u okviru samita o klimatskim promjenama nisu predviđeni bilateralni kontakti predsjednika Rusije sa američkim kolegom i drugim svjetskim liderima, prenosi SL.

Samit je tempiran da se održi na Dan planete Zemlje. Osim Putina, na samitu će učestvovati najviši zvaničnici Kine, Velike Britanije, Njemačke, Australije, Francuske, Turske, Indije, Italije, Španije, Meksika, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i drugih zemalja.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE