Džem od kestena za koji je dovoljno samo kilogram i po šečera.
Sastojci:
- jedan kilogram kestena,
- kilo i po šećera i
- jedan vanilin štapić.
Priprema:
1. Prvo malo pecite kesten u rerni, potom ga oljuštite dok je još topao. Očišćen kesten stavite u tavu i prelijte hladnom vodom.
Kuhajte 30 do 40 minuta dok ne omekša. Potom, procedite i provucite kroz sito.
2. Dodajte šećer u topao pire koji ste dobili. Stavite zaslađen pire u tavu (na pola kilograma pirea idu tri supene kašike vode).
Ubacite vanilin štapić i mešajte na umjerenoj vatri, dok se smjesa ne zgusne, piše Kuharica.avaz.ba.
3. Skinite sa vatre, izvadite vanilin štapić, stavite džem u
tegle i čuvajte na hladnom mjestu.
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.