NA JUGU BIH NIČE ‘GRAD U GRADU’: 3.500 STANOVA I SAOBRAĆAJ ISPOD ZEMLJE

Moderan grad sa 3.500 stambenih jedinica koji je praćen svim sadržajima potrebim budućim stanovnicima niče u gradu Sunca u Trebinju.

Grad Trebinje je izgradnjom Grada Sunca sa brojnim sadržajima u funkciji turizma, sporta, kulture, ugostiteljstva, hotelijerstva doživio turistički procvat i došao na ljestvicu svjetske destinacije za život i obavljanje poslovnih aktivnosti.

Sljedeća faza je je izgradnja poslovno – stambenih kompleksa. I faza je 600 stanova sa 150 poslovnih jedinica. Radovi su ugovoreni, finansirani i izgradnja je krenula. Prvi stanovi i poslovni objekti biće izgrađeni do juna naredne godine.

Dinamika izgradnje Novog grada definisana je do 2025. godine sa ukupno 3.500 stambenih jedinica a praćena je svim sadržajima potrebnim budućim stanovnicima.

Kompleks se prostire na oko 30 hektara, a već je izvršena priprema građevinskog materijala.

Saobraćaj u gradu regulisan je po principu metroa, odnosno odvija se ispod zemlje, ispod stambenih objekata čuvajući hortikulturu, parkove, šetališta, jezera, trimstaze.

Projektovana je i gradska sredina u kojoj će se nalaziti vaspitno – obrazovne ustanove (vrtić i škola), zdravstvene ustanove (Dom zdravlja i Dijagnostičko – klinički centar).

Grad je projektovan za nivo evropskog i svjetskog standarda stanovanja gdje se cijene kreću od 2.000 do 6.000 eura po metru kvadratnom u zavisnosti od nivoa luksuzne opremljenosti.

Investitor očekuje kooperativnost gradske administracije koji moraju biti svjesni da je u pitanju budućnost Trebinja i Hercegovine, piše Trebinje live.

Ne smije se dozvoliti da se investitor sa ovakvim projektom suočava sa birokratskim preprekama već svi maksimalno moraju biti uključeni kako bi izgradnja Novog Trebinja tekla predviđenom dinamikom.

Nema nikakve sumnje da ukoliko bude saradnje sa Gradskom upravom i vlašću da će i ovaj projekat kao i svi do sada biti uspješno završen, piše Trebinje live uz napomenu da je idejni tvorac projekta Rodoljub Drašković.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OKI FANTOMI SE SPREMAJU ZA SEDMO EVROPSKO ZLATO

0
Aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci, Odbojkaški klub invalida Fantomi počeli su s pripremama pred odlazak na Kup šampiona koji će se od 26. do 28. aprila održati u hrvatskom gradu Poreču.