NA KOSOVU JOŠ DVA SMRTNA SLUČAJA OD KORONAVIRUSA, ŠEST NOVOINFICIRANIH

Nacionalni Institut za javno zdravlje Kosova saoćio je da su tokom proteklog dana još dvije osobe preminule od COVID-19, dok je registrovano šest novoinficiranih koronavirusom.

Uz trudnicu iz Đakovice koja je preminula juče na Infektivnoj klinici u Prištini i općne Zvečan i Leposavić sa sjevera Kosova prijavile su po jedan smrtni slučaj, pa se ukupan broj preminulih povećao na 18.

U saopćenju Instituta se navodi da je tokom jučerašnjeg dana testiran 191 uzorak, od kojih je šest bilo pozitivno na koronavirus. Pozitivni slučajevi su slučajevi kontakta, dva slučaja su iz Prizrena, dva slučaja iz Sjeverne Mitrovice i dva slučaja iz Peći.

Od 8. februara do danas testirano je ukupno 5.200 uzoraka sumnjivih na koronavirus, od kojih je 604 bilo pozitivno, uz 18 smrtnih ishoda.

Još pet pacijenata je izlečeno, pa ukupan broj izlečenih do sada iznosi 128. Pod kontrolom je 6.514 slučajeva kontakata.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OČAJNIČKI POTEZ: PORODICA SCHUMAHERA PRODAJE SATOVE RADI NASTAVKA NJEGOVOG LIJEČENJA

0
Porodica legendarnog Michaela Schumahera odlučila je da na aukciji proda satove čuvenog vozača Formule 1, kako bi mogla da nastavi njegovo liječenje.

PANTHEON KONFERENCIJA 2024