NA PODRUČJU BRČKOG JOŠ JEDNA OSOBA ZARAŽENA KORONAVIRUSOM

Na području Brčko distrikta BiH potvrđen je još jedan slučaj zaraze koronavirusom.

Radi se o ženskoj osobi, 1977. godište iz Omerbegovače, koja je bila u kućnoj izolaciji. Nakon potvrđenog pozitivong rezultata osoba je primljena na bolnički odjel koji je namjenjen za pozitivne pacijente na covid-19, s lakšom kliničkom slikom, priopćeno je iz Odjela za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčkog.

Kako se navodi, postoji sumnja da se spomenuta soba može vezati za klaster s Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, ali se svi detalji još uvijek utvrđuju. Svi kontakti koje je imala zaražena osoba se nalaze pod kontrolom.

Istodobno, svim građanima Brčkog koji se nalaze u inozemstvu skrenuta je pažnja da dolaskom u Distrikt podliježu obavezi izolacije u trajanju od 28 dana.

Također, svi putnici koji ulaze u BiH dužni su da se jave na besplatan broj telefona 0800 50 606 Pododjeljenju za javno zdravstvo, navodi se u priopćenju.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

SUNČANIJE VRIJEME DO KRAJA SEDMICE, OD 1. APRILA PROMJENE

0
Nestabilno vrijeme zadržaće se do petka uz povremene padavine u centralnim, istočnim i jugozapadnim predjelima Bosne, kao i u Hercegovini, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.