NA SLOBODU PUŠTEN JOŠ JEDAN OD OSUMNJIČENIH IZ PREDMETA ‘PROFIT’

Branislav Petrović, još jedan od osumnjičenih iz predmeta "Profit" za koje Tužilaštvo Kantona Sarajevo tražilo pritvor, pušten je na slobodu.

  • Prijedlog u odnosu na mog branjenika je odbijen. Također, nisu mu izrečene nikakve mjere zabrane – kazao je za Faktor advokat Rijad Kapo, koji zastupa osumnjičenog Petrovića.

Također, kako je medijima potvrdila advokatica Adna Dobojlić, na slobodu je pušten i osumnjičeni Hasan Ćelam.

Kako smo ranije objavili, sa slobode će se braniti prvoosumnjičena u predmetu “Profit” Smiljka Jusufranić i Edin Muftić, što su nam potvrdili njihovi branioci Muhidin Kapo i Senka Nožica.

Podsjetimo, Tužilaštvo KS tereti Smiljku Jusufranić, Edina Dizdara i Zijada Blekića da su organizirali grupu, čiji članovi su postali ostali osumnjičeni, koji su imali svoje uloge u njenom funkcioniranju.

Tužilaštvo KS pritvor je zatražilo i za Muharema Bajrića, Armina Mulahusića, Davera Halilbegovića, Hasana Ćelama, Edina Muftića, Alena Murguza, Jasmina Jusufranića i Branislava Petrovića.

Terete ih da su u sklopu tako organizovane kriminalne grupe počinili krivična djela zloupotreba položaja, pranje novca, prevara u privrednom poslovanju i na taj način stekli ogromnu nezakonitu imovinsku korist.

Za većinu osumnjičenih pritvor je zatražen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu utjecajem na svjedoke ili saučesnike i skrivati dokaze, kao i bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo. Za neke od njih pritvor je zatražen i zbog opasnosti od bjekstva.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KRALJ CHARLES ODOBRIO PLAN SLANJA TRAŽITELJA AZILA U RUANDU

0
Britanski kralj Charles dao je saglasnost na zakone koji su ključni za plan premijera Rishija Sunaka da pošalje tražitelje azila u Ruandu.