NA SOKOCU JUTROS MINUS ČETIRI STEPENA, U BIHAĆU ČAK 11 U PLUSU

U Bosni i Hercegovini u utorak ujutru preovladava sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost te velike temperaturne razlike u pojedinim dijelovima zemlje, objavili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ BiH).

Tako je najhladnije bilo na Sokocu gdje je u sedam sati izmjerena temperatura od minus četiri stepena Celzijusa, dok je u Bugojnu bilo minus tri. Najtopliji grad u utorak ujutru bio je Bihać, gdje je izmjereno čak 11 stepeni Celzijusa.

Temperature vazduha izmjerene u sedam sati: Sokolac – 4, Bugojno – 3, Drvar, Livno i Sanski Most – 2, Zenica – 1, Banja Luka, Bijeljina, Bjelašnica i Doboj 0, Grude, Jajce, Sarajevo, Široki Brijeg i Tuzla 1, Stolac 2, Ivan Sedlo i Mostar 4, Zvornik 5, Gradačac 6, Trebinje 7, Neum 9, Bihać 11 stepeni Celzijusa.

U ostatku dana u BiH će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U večernjim satima naoblačenje u Hercegovini će usloviti lokalno slabu kišu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 19 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17 stepeni, zaključuju iz FHMZ-a BiH.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

DRAMATIČNO NA BLISKOM ISTOKU: IZRAEL NAPAO IRAN

0
Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, objavio je ABC News, pozivajući se na američkog zvaničnika, dok je iranska novinska agencija Fars izvještava da je aktiviran sistem protuzračne odbrane u gradu Isfahanu.