NA SVAKI SAT SE RAĐALA JEDNA BEBA: OVAJ GRAD JE BOGATIJI ZA 11 DJEČAKA I 11 DJEVOJČICA

U Banjoj Luci se proteklog dana na svaki sat vremena rađala jedna beba – u protekla 24 sata rođene su čak 22 bebe.

Gradska uprava Banja Luka je saopćila da je naš grad postao bogatiji za 11 djevojčica i isto toliko dječaka.

U Bijeljini su rođene četiri bebe, a isto toliko i u Foči. Tri bebe rođene su u Doboju, a po dvije u Nevesinju, Istočnom Sarajevu i Bosanskoj Gradišci. Јedna beba rođena je u Zvorniku i Trebinju.

 U Univerzitetskom kliničkom centru obavljena su 22 porođaja i rođene 22 bebe – ravnopravnih 11 dječaka i 11 djevojčica, podaci su iz servisnih informacija za grad Banja Luka.

I između 10. i 11. juna rođene su 22 bebe, što je ujedno i najveći broj rođenih beba u jednom danu od početka godine u Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci.

Od početka godine do polovine jula u porodilištu Klinike za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjoj Luci rođeno je 1.629 beba, rečeno Srni je ranije u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U ovoj klinici u prosjeku na dnevnom nivou rodi se od osam do deset beba, a tokom devedesetih godina prošlog vijeka dnevno se rađalo oko 20 beba.

I u opštini Rogatica su se prošle sedmice pohvalili da je od 1. januara ova opština bogatija za 60 novorođenčadi, što je veoma značajan i ohrabrujući podatak, budući da je tokom cijele 2019. godine rođeno 66 beba.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

TRODNEVNI ŠTRAJK UPOZORENJA PROSVJETARA U KANTONU SARAJEVO: USKORO ODLUKA O DRUGIM...

0
U osnovnim školama u Kantonu Sarajevo uspješno je proveden trodnevni štrajk upozorenja u periodu od 17. aprila do danas, a učešće su uzele i kolege koje nisu članovi sindikata, saopćeno je večeras iz Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo.