NACIONAL: BANDIĆ PODNOSI OSTAVKU I KANDIDIRA SE ZA PREDSJEDNIKA

Novi Nacional piše kako će Milan Bandić dati ostavku na mjesto gradonačelnika Zagreba i ući u utrku za predsjednika.

Ovom listu su tu, kako donosi na Naslovnici, potvrdila dva izvora.

U slučaju poraza on bi, tvrdi se, podržao Kolindu. Potom bi ojačao svoju stranku i postao ključni koalicijski partner buduće HDZ-ove vlade.

Nova zagrebačka gradonačelnica, piše Nacional, u tom slučaju postaje Jelena Pavičić Vukičević.

Plenković je za ovaj plan navodno saznao tek u ponedjeljak.

O Bandićevoj mogućoj kandidaturi počelo se glasnije govoriti nakon proslave Oluje u Kninu. Bandić je tada kazao kako je Hrvatskoj potreban novi Tuđman te usput najavio kako će nešto reći krajem seprembra.

  • Hrvatskoj je potreban novi Tuđman, čovjek koji će lupiti šakom o stol i koji će ujediniti ljude na tragu rada, znanja, demografske obnove i solidarnosti – ustvrdio je zagrebački gradonačelnik 5. 8. u Kninu.

Tom prilikom nije želio komentirati kandidate za predsjednika, piše Index.

Već gubio predsjedničke izbore

Ovo ne bi bio prvi put da Milan Bandić ide u utrku za predsjednika. On je sudjelovao na izborima 2009. odnosno 2010. godine kad je svoj prvi i posljednji mandat dobio Ivo Josipović. Dapače, upravo je Bandića Josipović pobijedio u drugom krugu.

Bandić je prvi krug završio kao drugoplasirani. Dobio je 293.068 glasova, odnosno 14,84 posto glasova. To mu je bilo dovoljno za drugi krug, a iza sebe je ostavio HDZ-ovog kandidata Andriju Hebranga koji je dobio 237.998 glasova, odnosno 12,05 glasova.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE