NAGLO PADAJU CIJENE DIZELAŠA: POLOVNI PASSAT KOŠTAO JE DO SKORO 29.000 EURA, A SADA DEVET HILJADA MANJE

Ukupno oko milion dizelaša u Njemačkoj čeka na placevima i to većinom standarda Euro 5 i Euro 6. U Njemačkoj dizel vozila vrtoglavo gube cijenu jer mnogi gradovi ograničavaju njihovo kretanje u centru.

Euro 5 dizelaši odavno ne mogu da se prodaju, a sada je stala prodaja i Euro 6 polovnjaka.

Dolaze novija dizel vozila Euro 6 koja su sve jeftinija, umjesto da drže cijenu. Problem je što za njih nema ni kupaca osim onih koji dolaze sa Balkana.

  • Ovo je polovan Passat Euro 6, njega smo kao polovnjaka do sada prodavali za 29.000 eura, sada ga nudimo i za 21.000 eura i niko ga neće. Dalje spuštanje cijene vodi nas u veliki gubitak, navodi prodavac polovnih vozila u Njemačkoj.

A gubitak prodavaca automobila u Njemačkoj sve je veći, mnogi od njih zbog loše situacije proglašavaju i bankrot.

  • Prema našim procjenama, na placevima trenutno ima 350.000 dizelaša standarda Euro 5. Tu je zarobljeno više od pet milijardi eura. Oni na kupce čekaju u prosjeku 106 dana, svaki dan trgovce svaki automobil košta 28 eura po danu, ističe Urlih Kendler iz Udruženja prodavaca.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

AKO ŽELITE DA MESO BUDE MANJE MASNO I KALORIČNO, POHUJTE GA...

0
Ukoliko želite da meso bude manje masno i kalorično onda ga pohujte u pećnici u kojoj se mogu pripremiti sve vrste pohovanog mesa - šnicle, odresci punjeni šunkom i sirom, komadi mesa s kostima, ali i povrće, poput tikvica, brokule, cvjetače.