NAJBRŽI RECEPT ZA DOMAĆI DŽEM OD JAGODA

Uživajte u ovom slasnom voću na malo drugačiji način.

Sastojci:

3 kilograma jagoda

1,5 kilogram kristal šećera

1 limun

Priprema:

Jagode očistiti, oprati, isjeckati sitno. Trećinu isjeckanih jagoda poredati po činiji, pa staviti šećer odozgo, ponavljati proces dok imamo jagoda i šećera.

Ostaviti desetak minuta da jagode puste sok.

Takvu smjesu presuti u šerpu i započeti kuhanje. Nakon pola sata kuhanja dodati limun. Kada počne da ključa skidati kašikom phenu. Nastaviti kuhanje do željene gustine.

Tegle oprati i staviti u rernu na 90 stepeni.

Vreo džem stavljati u vrele tegle. Lijepo zatvoriti.

Prijatno!

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE