Nutricionista Laura Ford iz Melburna podijelila je na društvenim mrežama kulinarski trik za savršeno hrskavi i ukusni pečeni krompir. Ključ je u sastojku koji vam nikada ne bi pao na pamet da dodate u krompir.
- Ovaj pečeni krompir probudiće vam pravu zavisnost. Savršen balans slatkog i slanog s hrskavim krajevima. Jednostavno nećete moći da prestanete da ga jedete – napisala je Laura u svojoj objavi.

Sastojci:
- 2 kg crvenog krompira
- 2 kašike maslinovog ulja
- 50 gr maslaca
- začin
- so
- biber
- 1 – 2 kašike meda
Priprema:
Prokuhajte lonac vode i dodajte krompir, te kuhajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov.
Dok se krompir kuha, zagrijte rernu na 200 Celzijusa.
Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i pecite 2 minuta dok se maslac ne otopi.

Dodajte ocijeđeni krompir i pomiješajte ga s uljem.
Začinite, posolite i pobiberite.
Pazite da se krompir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa.
Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav.
Na kraju, prelijte med preko vrućeg krompira i ukrasite svežom majčinom dušicom.