NAJMANJE PET UBIJENIH U PUCNJAVI: POBIO IH MUŠKARAC KOJI JE DOBIO OTKAZ?

U američkom Milwaukeeju je došlo do pucnjave.

Naoružani napadač otvorio je vatru u srijedu u kompleksu pivovare Molson Coors Beverage Company u američkom gradu Milwaukeeju, usmrtivši petoricu zaposlenika prije nego što je i sam pronađen mrtav, objavila je tamošnja policija.

U toj poznatoj firmi za proizvodnju piva zaposleno je više od hiljadu radnika. Petorica radnika ubijena su dok su išla na posao, a policija vjeruje da je napadač djelovao sam.

Osumnjičeni je opisan kao 51-godišnji muškarac iz Milwaukeeja i još uvijek nije potvrđen motiv.

Pucao je muškarac koji je danas dobio otkaz

Kako javlja ABC, muškarac koji je pucao u pivovari je bivši zaposlenik.

Kako su im otkrili izvori iz policije, muškarac je otpušten ranije tokom dana te se kasnije vratio u pivovaru s pištoljem.

Upucao je najmanje osam osoba, čije stanje policija nije otkrila. Otkrili su da je napadač mrtav.

Direktor firme Molson Coors hitno se vraća u firmu s konferencije koja se održavala u Teksasu.

Molson Coors Beverage firma je koja vodi i MillerCoors, a koja se bavi proizvodnjom piva. Krajem septembra su najavili kako će zatvoriti poslovnicu u Denveru i premjestiti stotine korporativnih radnika u Milwaukee.

Na terenu je velik broj policajaca, specijalaca, oklopnih vozila, ali i vozila hitne pomoći. Na mjesto događaja su stigle i pirotehničke ekipe.

U međuvremenu, jedina službena informacija koju je dala policija jest da istražuju incident u sjedištu firme.

Gradonačelnik Tom Barret potvrdio je da je više osoba ubijeno, ali nije dao konkretan broj.

  • Ovo je strašan, strašan dan za zaposlenike. Težak dan za sve koji su povezani s ovom situacijom”, rekao je.

Ogroman kompleks

Kako javlja reporter CBS-a, postrojenje Millera u Milwaukeeju je poznato kao Millerova dolina te se prostire na nekoliko ulica.

Uključuje velika skladišta, korporativne urede i samu pivovaru.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE