NAJPOZNATIJI BH. METEORLOG PROGNOZIRAO KAKVA ĆE BITI ZIMA: EVO KADA MOŽEMO OČEKIVATI SNIJEG

Željko Majstorović, samostalni savjetnik za klimatologiju i primijenjenu meteorologiju, napravio je napravio prognozu vremena za zimu 2020/21. godine.

Podsjetio je da je prejučer bio najkraći dan u godini, te da je u 11.02 sati stigla zima.

  • Prvi snijeg u centralnoj i istočnoj Bosni očekujemo u noći između 25. i 26. decembra. Potom kraća pauza, pa oko Nove godine i poslije opet snijeg. Nastavak zime biće sušniji, padavine ispod prosjeka, a temperature iznad. Januar, februar i mart imaće slične karakteristike, premda kraće snježne epizode nisu isključene, naročito krajem januara i početkom februara – prognoza je Majstorovića, piše Oslobođenje.

Naglašava da će, sve u svemu, ove zime biti skijanja i sankanja, ali na olimpijskim planinama i visinama iznad 1.200 metara.

  • Prema tome, hajdemo na planine jer tamo nema zime, ali ima snježnih radosti, zaključuje Majstorović.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE