NAJSMJEŠNIJE INTERPRETACIJE STIHOVA: SVI PJEVAMO POGREŠNO OVE HITOVE

“April ljubi ooograduu” samo je jedan od stihova koje smo pogrešno pjevali kao djeca jer nismo dobro razumjeli riječi. Međutim postoji i nekolicina drugih pjesama za koje mislimo i dan – danas da ih pjevamo ispravno, ali nije tako.

Tako tekst čuvene pjesme “April u Beogradu” kada u refrenu krene “april u Beogradu, jedno prošlo doba, nosim ga u mislima iz vojničkih snova”, pjevaju mnogi, a tačno je “iz vojničkih soba”.

Kad smo već kod Čole: “pusti, pusti vodu” smo svi pjevali umjesto “pusti, pusti modu”, a neki su Hotel Balkan razumjeli kao “ode baka rano ujutru, a mi više nismo tu”.

Đorđe Balašević – Devojka sa čardaš nogama

  • Baš od takvih su je čuvale tetke sa lažnim tajnama umjesto ” ‘ladnim trajnama”

Naravno, stih koji svi pjevamo pogrešno iz pjesme “Gde si u ovom glupom hotelu” : ” Gorim ko papirni zmajevi ” a trebalo bi “ko dim, ko papirni zmajevi, misli mi ka tebi lete”

Čini se da su tekstovi Dine Merlina i Bijelog dugmeta najkomplikovaniji pa smo tako svi razumjeli:

“učini mi pravu stvar, pusti me u stan u stan” bolje zvuči nego “pusti neku staru stvar” ili ” ostalo je još malo vremena u ovom mom starom upaljaču” umjesto kremena. Legendarni stih na koji se uvijek nasmijemo je “lažu, lažu me, da vrijeme liječi sve, možda svi idu na more”, a zapravo tekst glasi “možda sidu il’ tumore”.

Od Dugmeta, “Đurđevdan” neki su pevali “evo zore, evo zore, mogu da se porodim” ili “Lipe cvatu” – “sve je isto konji vrani eeee”.

U najsmiješnije interpretacije stihova spadaju naravno i Haris Džinović “dajte vina ocu mom” a ide “dajte vina hoću lom”.

Zatim jedna od najljepših balada Divljih jagoda “Krivo je more” umjesto “uz mora šum” neki pjevaju “a to veče, uz Moraču”, dok hit Atomskog skloništa “Jedna mala kino sala” razumiju kao “jedna mala kinđosala”.

Hitovi narodne muzike također sadrže stihove koji su bili skloni modifikacijama pa mnogi misle da Ana Bekuta pjeva “burek ladan iz daleka” a treba “urekla ga nano neka”.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

GLUMICA DOLORES LAMBAŠA SLAVILA BI 43. ROĐENDAN: ŽIVOT IZGUBILA U STRAVIČNOJ...

0
Na današnji dan, prije 43 godine, rođena je jedna od najtalentiranijih hrvatskih mladih glumica, Dolores Lambaša koja je preminula 2013. godine od zadobivenih poveda u stravičnoj prometnoj nesreći pokraj Slavonskog Broda.