NAJVIŠI VATROGASAC NA SVIJETU: OVU TITULU NOSI JEDAN MLADIĆ IZ AMERIKE

randon Berridge 28-godišnji Brandon Beridge iz Winchestera, iz države Tenesi, SAD, koji predovdi svoj lokalni vatrogasni tim upisan je u Ginisovu knjigu rekorda kao najviši vatrogasac na svijetu.

Brenod je rođen u američkoj porodici koja je relativno prosječne visine, otac mu je visok 185,42 cm, dok majka ima visinu od 180,34 cm, a brat 190,5 cm, ali vatrogasac Brandon se ističe iznad ostalih .

Njegova visina je neverovatnih 211 cm što mu je donijelo i službeno titulu Ginisovog rekorda, za najvišeg vatrogasca na svijetu.

Brandon je prvi put bio inspirisan da postane vatrogasac 2015. godine kada je čuo nevjerovatne i nezaboravne priče koje su pričali drugi rođaci koji su također bili u toj profesiji.

Sada je vatrogasac vatrogasne službe Tullahoma od marta 2016. godine i pomaže svojoj zajednici kao sastavni član svog vatrogasnog doma.

Povodom titlule koju je dobio kao najviši vatrogasac na svijetu on je rekao je da mu visina daje neke prednosti u gašenju požara, uključujući mogućnost da vidi i dosegne stvari koje su više od njegovih kolega, ali postoje i neki nedostaci.

Kaže da su njegove specijalnosti instalacije alarma za dim, provjeravanje požara na višim površinama i izviđanje problema do kojih vatrogasac prosječne visine ne može doći.

  • Zatvoreni prostori najveća su prepreka za ljude koji su visoki kao ja – rekao je u izijavi za američke medije.

Inače najviši vatrogasac na svijetu je oženjen i njegova supruga je visoka svega 149 cm.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

AHMIĆ-MULIĆ I KLIKO: SLIKE SU MI PRED OČIMA. NA STEPENICAMA TIJELO,...

0
Ezan, poziv na molitvu, za pripadnike HVO-a, jedinice Džokeri i Maturice, je značio početak akcije 48 sati pepela, u kojoj je ubijeno 116 civila Ahmića.