NAKON AUTOMOBILA, U PARLAMENTU BIH KUPUJU TEPIHE, SLIKE, TELEFONE

Nakon što je u jeku pandemije Parlamentarna skupština BiH objavila tender za nabavku tri automobila u vrijednosti od 337.000 KM sa PDV, ovih dana su ponovo šokirali javnost novim tenderima, ali ovaj put za tepihe i namještaj.

Parlamentarna skupština BiH je tako u protekla četiri dana putem javnih nabavki zatražila tepihe za 14.000 KM i namještaj u vrijednosti od 138.000 KM.

U dvije odvojene javne nabavke navedeno je da kupuju šest tepiha, koji će biti smješteni u zgradi Parlamentrane skupštine, kao i namještaj (uključujući kancelarijski namještaj), unutrašnja oprema, naprave za domaćinstvo (osim rasvjete) i sredstva za čišćenje.

Kupovat će i slike

Ništa to ne bi bilo toliko čudno da se cijeli svijet, uključujući BiH, već mjesecima ne bori s pandemijom. Upravo je pandemija bila jedna od najpominjanijih riječi prilikom rasprave o budžetu BiH, kada je i dogovoreno da će zbog korona virusa i teške ekonomske situacije biti smanjene sve moguće nabavke.

Da u Parlamentu BiH ne planiraju smanjivati troškove govori i činjenica da su u planu nabavki za 2020. godinu, koji je izmijenjen prošli mjesec, osim automobila, namještaja i tepiha, naveli još niz stavki koje su im „preko potrebne“.

Tako se, između ostalog, planira nabavka umjetničkih slika za 5.600 KM, knjiga za biblioteku u vrijednosti od 3.000 KM, te telefoni za 2.000 KM, piše Srpskainfo.

Mnogi se pitaju da li je nabavka u teškom ekonomskom trenutku baš toliko neophodna, posebno ako se uzme u obzir da se sjednice parlamenta gotovo i ne održavaju.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE