NAKON OPERACIJE MAČIĆ SE POČEO HLADITI, A ONDA GA JE NJEGOV PRIJATELJ VRATIO U ŽIVOT

Nevjerojatna priča o bezuvjetnom prijateljstvu između psa i mačke, koji su postali nerazdvojni nakon što su ih okrutni ljudi bezdušno ostavili na odlagalištu smeća u Bosanskom Brodu, još jednom ganula je cjelokupnu javnost u regiji.

Tom i Jerry, kako su ih nazvali volonteri, nakon spašavanja s ulice i dobivanja privremenog sigurnog smještaja, zajedno su prebrodili novu nedaću, a ljubitelje životinja, koji pozorno prate sve vijesti o ovom preslatkom dvojcu, volonterka Martina Szalay Zeidler na društvenoj mreži izvijestila je o besanoj noći u kojoj je mačić završio na rizičnoj operaciji koja ga je umalo koštala života, piše Jutarnji.hr.

Mačić je sinoć operisan. Zahvat je trajao tri sata. Nakon odstranjivanja bolesnog oka, mačić se teško budio iz anestezije. Počeo se hladiti, bio je na zagrijavanju, činilo se apsolutno sve, a situacija je bila kritična… Volonteri i veterinari su plakali.

  • A onda su Jerryja dali Tomu, da se oprosti od njega… Tom je cijelo to vrijeme plakao i cvilio u ambulanti… Pas je počeo lizati mačića. Vraćao je svo Jerryju cirkulaciju prema srcu…Jerry je odjednom samo počeo mijaukati, Tom mu je spasio život – napisala je na svom Facebook profilu volonterka koja ih se spasila sa deponije Martina Szalay Zeidler.

U dirljivoj objavi otkrila je i kako veterinar, koji je operirao Jerryja, zahvat nije naplatio.

  • Ovo je čast, upoznati ovako dva posebna i preposebna bića, zadovoljstvo mi je biti dio ove plemenite akcije – izjavio je veterinar velikoga srca.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

KOLAŠINAC S ATALANTOM IZBACIO LIVERPOOL, ROMA USPJEŠNIJA OD MILANA

0
Fudbaleri Atalante poraženi od Liverpoola u revanš susretu četvrtfinala Evropske lige rezultatom 1:0, ali su zahvaljući ubjedljivom trijumfu u prvom meču izborili plasman u polufinale takmičenja.