NAKON ŠEST GODINA: POGLEDAJTE PIJAVICU NAD JEZEROM KOD BILEĆE

Na području Bileće, tačnije na Bilećkom jezeru, jučer je jedan od stanovnika kamerom zabilježio pijavicu koja je nastala usljed pogoršanja vremena u istočnoj Hercegovini.

Pijavica inače podrazumijeva vrtložne vjetrove koji nastaju u toplijim i sparnim danima, a jedna takva jučer je zabilježena upravo na najpoznatijem vještačkom jezeru na području BiH.

Videosnimak je zabilježio dopisnik prve bh. zajednice lovaca na oluje “Bosnia Storm Chasers” te je on objavljen na njihovoj zvaničnoj stranici na Facebooku.

Navedeno je i to da je ovo prva registrovana pijavica u BiH nakon šest godina.

Tornado near Bileća town

Jučer je naš dopisnik, sa bilećkog područja – Slavko Batinić, ulovio pijavicu (slabiji tornado). 18.07.2020. Ovo je ujedno prva registrovana pijavica u BiH nakon šest godina. Prethodno su pijavice zabilježene na jezeru Modrac i u Lamincima kod Gradiške (2014. godine) a prva pijavica u BiH registrovana je 2006. godine u Prijedoru. Objavio: admin Kristijan Vujčić18.07.2020. – BilećaWaterspout, Bileća lake, SE Bosnia.18.07.2020.Video author: Slavko BatinićShared by ,,Bosnia Storm Chasers"Radio Sarajevo Dnevni avaz Klix Vijesti.ba Blic RTRS vijesti Nezavisne novine meteo.it Severe Weather Europe StiriMeteo.com Időkép meteo-info

Posted by Bosnia Storm Chasers – prva BH zajednica lovaca na oluje on Sunday, 19 July 2020

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

BIVŠI KOMANDANT NATO-A: DODIK BLIZAK MOSKVI, PUTINOV NOVI FRONT U UKRAJINSKOM...

0
James Stavridis, bivši vrhovni komandant savezničkih snaga NATO-a i admiral u penziji, u autorskom tekstu iskao je "da ruski predsjednik Vladimir Putin "gura propagandu" i podstiče "vjerske sukobe" u Bosni i Hercegovini i na Kosovu kako bi odvratio NATO od rata u Ukrajini.