NAKON SPEKTAKULARNE TRI RUNDE ZAUSTAVLJENA GLAVNA BORBA UFC 244 EVENTA U NEW YORKU!

Na UFC-u 244 održanom rano jutros po našem vremenu osvajač BMF pojasa (Badest Motherfu*cker) je Jorge Masvidal koji je u sjajnoj borbi slavio protiv gangstera sa "zapadne obale" Nate Diaz nakon što je doktor prekinuo borbu početkom četvrte runde zbog velike posjekotine iznad oka Dijaza.

Borba je počela tačno onako kako su svi fanovi borilačkih sportova to i željeli, žestoko.

Prva runda protekla je u potpunoj dominaciji Masvidala, koji je u nekoliko navrata opasno uzdrmao Dijaza, a i poslao ga na pod sredinom prve runde. Tu je uslijedio žestoki “ground and pound”, ali je sve to muški primio Dijaz.

U drugoj rundi vidjeli smo i ono po čemu je Dijaz poznat u borilačkom svijetu. Sjajan boks, eskivaža, te nekoliko dobrih udaraca koje je zadao Masvidalu, koji je i pored toga žestoko i agresivno išao prema naprijed.

Pred kraj druge runde ponovo je uzdrmao Dijaza i zasluženo osvojio i drugu rundu. U trećoj rundi smo gledali možda i najbolje od borca sa “zapadne obale”, koji je u jednom momentu žestoko pogodio Masvidala i raskrvario ga ispod oka, što nije predstavljalo neki veliki problem za “Gambreada”.

Po završetku treće runde, na intervenciju ljekara, sudija Dan Miragliotta je prekinuo borbu zbog duboke posjekotine iznad oka Nejta Dijaza, na veliko nezadovoljstvo oba borca.

Nakon meča, obojica su sa velikim uvažavanjem govorili i poštovanjem govorili, te su i insistirali na što bržem revanšu.

Masvidal je između ostalog kazao da je Dijaz “pravi pitbul”, koji ima njegovo vječno poštovanje.

  • Nisam želio da se borba završi na ovakav način. Volim kad moje protivnike iznesu iz oktagona, ali šta je tu je – kazao je Masvidal.

Dijaz je također naglasio da želi što prije da zaliječi posjekotinu iznad oka i da uslijedi revanš.

U ostalim borbama programa na UFC-u vrijedi istaknuti i pobjedu Darren Tilla nad Kelvinom Gastelumumom u srednjoj kategoriji.

Stephen Thompson je savladao Vicente Luque u velteru.

Vrijedi također istaknuti i veliku pobjedu Coreya Andersona koji je spektakularno slavio protiv jedne od najvećih nada u poluteškoj kategoriji Johnnya Walkera prekidom u prvoj rundi.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

LAVROV: RUSIJA NE ŽELI NAPASTI NATO

0
Nakon više od dvije godine intenzivnog ratovanja u Ukrajini, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov jučer je ponovo potvrdio da Moskva polaže prava da vlada nad susjednom zemljom.