NAPADAČI U MEKSIKU UBILI 18 LJUDI, MEĐU NJIMA I GRADONAČELNIKA

Neidentificirani naoružani napadači ubili su 18 ljudi, uključujući gradonačelnika, kada su otvorili vatru jučer u gradskoj vijećnici u jugozapadnoj državi Guerrero, koja je pogođena nasiljem bandi, saopćile su vlasti.

Među ubijenima u San Miguel Totolapanu su gradonačelnik Conrado Mendoza, njegov otac i bivši gradonačelnik Juan Mendoza te drugi lokalni dužnosnici, navodi se u saopćenju države Guerrero. Još dvije osobe su ranjene.

Sukobile su se suparničke bande?

Zamjenik ministra sigurnosti Ricardo Mejia sugerirao je da je nasilje proizašlo iz sukoba između suparničkih skupina La Familia Michoacana i Los Tequileros. Govoreći na redovnoj vladinoj konferenciji za novinare, rekao je da se provodi operacija kako bi se pronašli počinitelji, a istražitelji provjeravaju video na kojem se čini da Los Tequileros preuzimaju odgovornost za ubistva.

Meksički dnevnik El Universal ranije je izvijestio kako se čini da su naoružani napadači izveli koordinirani niz napada unutar zgrade kako bi ubili gradonačelnika.

  • U međuvremenu je u središnjoj državi Morelos državna zastupnica Gabriela Marin ubijena iz vatrenog oružja, a njen tjelesni čuvar ranjen je ispred bolnice jučer navečer – rekao je Mejia.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE