NAPRAVITE ITALIJANSKU KAJGANU ZA POČETAK DANA

Italijanska kajgana je idealna večera za tople dane. Što više stavite začina, to će jelo biti ukusnije.

Sastojci: 3 jaja, kašika maslinovog ulja, paradajz sa pulpom, prstohvat smeđeg šećera, jogurt, 2 čehna bijelog luka s,eckanog, pola glavice crnog luka, crvena paprika. Začini: peršun, ruzmarin, origano.

Priprema:

1. U tavi zagrijati maslinovo ulje, pa dodati sitno isjeckani crni luk i papriku. Dinstati dok povrće ne omekša.
2. Uz mješanje dodati pulpu od paradajza i smeđi šećer i kuhati dok tečnost ne ispari.
3. Koristeći drvenu kašiku, napraviti tri rupe u pripremljenu smjesu i u njih razbiti jaja i posuti peršunom. Poklopiti tavu i na laganoj vatri sprematidok jaja ne budu dovoljno pržena.
4. U dubljoj posudi pomješati jogurt sa bijelim lukom i začinima, i poslužiti kao sos uz jaja.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE