Sastojci:
- 2 pudinga od vanile
- 1/2 l ili 600 ml mlijeka
- 400 g nemasnog sira ili maskarponea
- 5 kašika šećera
- 5 jaja
- šoljica šećera
- šoljica ulja
- šoljica mlijeka
- vanilin šećer
- 500 g brašna
- prašak za pecivo
Priprema:
Skuhajte puding po upustvu sa kesice, zatim u gotov puding dodajte sir, izmješajte pa dodajte 5 kašika šećera. Zatim gotov fil stavite u frižider na 20 minuta da se stegne dok pripremate tijesto.
Umutite jaja pa postepeno dodajte šećer, ulje i mlijeko dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Možete dodati 1 vanilin šećer po ukusu. Kada je smjesa gotova polako dodajte brašno (koje ste pomiješali sa praškom za pecivo) i mutite. Gotovu smjesu izručite u margarinom podmazan pleh i poravnajte.
Fil sa pudingom sipajte u fišek jednokratnu kesicu i istiskajte u paralelnim trakama (i horizontalno i vertikalno) preko podloge koju ste stavili u pleh. Pecite u rerni oko 35 min., prvo na 200 stepeni pa smanjite temperaturu na 150. Ohlađen kolač pospite šećerom u prahu i sjecite.