Ako nikada niste probali nekuhani ajvar od zelenog paradajza, donosimo vam recept.
Prionite na posao, napravite nekoliko tegli i uživajte.
Sastojci:
- 3 kg
zelenog paradajza,
- 300
g rena,
- 300
g senfa,
- pola
litra ulja,
- so.
Priprema:
1. Samljeti paradajz, staviti u cjediljku koju ste pokrili
gazom i ostaviti preko noći da se ocijedi. Dodati rendani ren, senf, so i ulje.
2. Miješati dok ne dobijete jednoličnu masu. Možete
upotrijebiti i mikser. Ajvar sipati u tegle i povezati ih celofanom.
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.