NAPRAVITE OSVJEŽAVAJUĆI TIRAMISU SA OVIM VOĆEM KOJI ĆE CIJELA PORODICA VOLJETI

Italijanska kuhinja je poznata u cijelom svijetu, a ne postoji osoba koja može da odoli njihovim kolačima.

Tiramisu spada u najpoznatije deserte, a postoji bezbroj načina za njegovu pripremu.

Ovu kremastu poslasticu možete da pravite i sa voćem po želji, npr. tiramisu sa jagodama je odličan osvježavajući kolač, a mi vam donosimo još jedan sjajan recept. Napravite tiramisu sa višanjama koji će svi obožavati već na prvi zalogaj, a odličan je predlog i za slavsku trpezu.

Sastojci:

4 žumanceta

200 ml vode

1 kašičica instant kafe

18 piškota

500 g maskarponea

70 g šećera

1 kašičica ekstrakta vanilije

1 kašičica kakaoa

200 g višanja

Recept za tiramisu sa višnjama:

U posudi pomiješajte vrelu vodu i kafu, pa dobro razmutite. Umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte maskarpone sir, ekstrakt vanilije i dobro sjedinite mikserom. Umočite piškote u kafu, pa poredajte u tepsiju.

Stavite trećinu fila za tiramisu, pa poredajte višnje bez koštica, pa premažite filom za tiramisu i poredajte keks koji ste umočili u kafu. Premažite preostalim filom za tiramisu, pa pospite kakaom. Ostavite najmanje 2 sata u frižideru da se dobro stegne.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE