NAPRAVITE PIZZU BEZ TIJESTA: AKO IZBJEGAVATE BRAŠNO, OVAJ RECEPT JE IDEALAN ZA VEČERU

Bez obzira birate li ovo izdašno jelo za ručak ili za večeru, možete biti sigurni da ćete dugo ostati siti.

Sastojci:

400 grama mljevenog mesa

jedan plavi patlidžan

4 čehna bijelog luka

jedna crvena paprika

jedan paradajz

100 grama gaude

2 kašike rendanog parmezana

po ukusu so, biber, origano, bosiljak, pečurke

ulje po potrebi

Priprema: 

Patlidžan ispecite u rerni, pa ga oljuštite i izgnječite sa propasiranim bijelim lukom. Posolite i pobiberite.

Meso blago propržite na ulju i začinite solju, biberom, origanom i bosiljkom. Sjedinite meso i izgnječen patlidžan i smjesom pokrijte dno podmazanog pleha. Odozgo poredajte papriku isječenu na trake i kockice paradajza.

Pecite 20 minuta na 180 stepeni, pa izvadite, pospite rendanom gaudom i parmezanom, dodajte pečurke ako želite, i vratite da se sir istopi.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE