ROLOVANA PILEĆA PRSA PUNJENA ŠAMPINJONIMA: EVO RECEPTA

Evo recepta za ovo ukusno jelo...

Sastojci:

Svježi pileći file,

šampinjoni,

crveni luk,

kokošiji temeljac,

mlijeko,

brašno,

ulje,

so i biber,

začini po želji.

Priprema:

  1. Prvo razrežemo i malo istučemo prsa.
  2. Zatim ih napunimo šampinjonima koje smo prethodno propržili s lukom.
  3. Zarolamo i spojimo čačkalicama te pržimo u ulju dok ne porumeni sa svih strana.
  4. Za umak sitno isjeckamo šampinjone i luk i propržimo. Dodamo kokošiji temeljac i ostavimo da se krčka.
  5. Dodamo mlijeko u koje stavimo malo brašna i miješamo dok se ne dobije fini umak. Dekoriramo po želji.

Prijatno!

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OVO JE NAJGORI NAČIN ZA KONZUMIRANJE KROMPIRA

0
Krompir, najomiljenija gomoljasta biljka, sadrži ugljikohidrate koje organizam brzo opskrbljuju energijom. Problem je što ga pripremamo na najnezdraviji način.