Jedan od boljih recepata je i onaj za pileći paprikaš sa batacima iz rerne, a danas vam predlažemo da ih napravite u slatko-kiselom sosu.
Njihova priprema će vam oduzeti manje od pola sata, a ukus je savšren. Ovako pripremljeni bataci se lijepe za prste, a kao prilog možete da služite šta god želite.
Sastojci:

8 bataka (bez kože i kostiju)
2 kašike kukuruznog skroba
1 kašika neslanog putera
4 čehna bijelog luka
110 g meda
80 ml pilećeg bujona
1 kašika rižinog sirćeta
1 kašika svijetlog soja sosa
1 kašika sitno sjeckanog svježeg peršuna
1/2 kašičice tucane paprike
Recept za sočne batake u slatko-kiselom sosu:
Batake posolite i pobiberite, pa uvaljajte u skrob ili brašno. Propržite batake u tavi u kojem ste zagrijali malo ulja. Zatim dodajte puter, a kada se otopi dodajte i mljeveni bijeli luk. Promiješajte, a onda u jednoj posudi pomiješajte med, bujon, rižino sirće i sojin sos.
Lijepo sjedinite i sipajte u tavu sa mesom. Nastavite da krčkate dok sos gotovo skroz ne ispari. Gotove batake pospite sjeckanim peršunom i tucanom paprikom. Služite sa prilogom po želji, a mi predlažemo rižu ili pire krompir.