Naš današnji obrok nastaje za 40 minuta, donosimo recept za četiri osobe.
SASTOJCI
800 g svježeg špinata
400 g bešamel umaka
4 jaja
30 g parmezana
30 g maslaca
2 čehna bijelog luka
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i biber
PRIPREMA
Špinat očistimo i operemo, bijeli luk protisnemo, a parmezan naribamo.
U tavu, na ugrijanu mješavinu maslaca i maslinovog ulja, dodamo protisnuti bijeli luk i, čim zamiriše, dodamo listove špinata i pirjamo na laganoj vatri povremeno miješajući 7-8 minuta.
Zatim špinat rasporedimo po dnu vatrostalne posude, začinimo ga solju i biberom, u špinatu načinimo četiri udubine, u njih razbijemo jaja, prelijemo ih bešamel umakom, posipamo naribanim sirom i stavimo peći 15-ak minuta u pećnicu zagrijanu na 200°C.
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.
Premijer Kosova Albin Kurti objavio je nove detalje operacije kosovske policije na sjeveru Kosova te je podijelio fotografije do sada zaplijenjenog oružja iz manastira Banjska gdje su se krili napadači.