NAPRAVITE UKUSNU JAPANSKU TORTU ČIJI JE GLAVNI SASTOJAK ČOKOLADA SA RIŽOM

Nevjerovatan spoj ukusa koji je idealan za sve svečanosti.

Pexels

Potrebno je:

  • 400 g čokolade sa rižom;
  • 150 ml slatke pavlake;
  • 250 g sira mascarponea;
  • kora od limuna;
  • 150 g višanja iz kompota;
  • 1 šlag krem od vanile;
  • 2 krem šlaga od čokolade;
  • 350 ml mlijeka.

Za ukrašavanje:

  • 1 krem šlag od vanile;
  • 125 ml mlijeka;
  • 50 g čokolade za kuhanje.

Čokoladu sa rižom izlomiti na komade i rastopiti na pari, dodati slatku pavlaku i polako promiješati.

Rastopljenu čokoladu sipati u podmazan kalup za tortu prečnika 25 cm i ostaviti najmanje 2 sata u frižideru.

Krem šlag od vanile umutiti prema uputstvu sa kesice, dodati sir i rendanu koru od limuna, piše Stvar ukusa.

Polovinom krema premazati ohlađenu čokoladnu podlogu, dodati ocijeđene višnje, zatim preostali krem.

Na isti način kao i šlag od vanile pripremiti i šlag od čokolade i sipati preko krem šlaga od vanile.

Čokoladu za kuhanje rastopiti na pari i sipati je u tankom sloju na pek papir.

Ohladiti je i izlomiti na veće komade i obložiti s njom vanjski dio torte.

Šlag od vanile pripremiti po uputstvu sa kesice i ukrasiti tortu.

Prijatno!:)

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.