NAPRAVITE ZDRAV HLJEB OD HELJDINOG I CRNOG BRAŠNA

Ukusan hljeb koji se lako pravi.

Sastojci:

250 g crnog brašna

250g heljdinog brašna

1 kašičica soli

10 g suhog kvasca

30 ml maslinovog ulja

oko 300 ml vode

Priprema:

Pomješajte crno brašno, heljdino brašno, so, suhi kvasac. Zatim dodajte ulje i polako dodajte vodu po potrebi.

Mješajte sa varjačom da se sjedine sastojci i ostavite tijesto da nadođe. Sipajte u tanjir brašno, pa uvaljajte tijesto u brašno, proteresite i stavite u nauljen pleh za hljeb. Pecite hljeb u hladnoj rerni poklopljen 30 minuta na 250°C + otklopljen 15 min na 220°C.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.