NAPRAVITE ZDRAVE KEKSIĆE OD SAMO DVA SASTOJKA

Jedan od najjednostavnijih recepata do sada za zdrave kekse koje možete sami napraviti jeste upravo ovaj. Za ove zdrave kolačiće treba vam samo dva sastojka, banane i mljeveni bademi.

Andrea Soranidis podijelila je recept na svom blogu. Da biste napravili kolačiće, ova dva sastojka stavite u blender, a zatim ih oblikujte, istresite na tepsiju i pecite oko 20 do 30 minuta.

Po vrhu keksića možete istopiti malo čokolade ako je imate, ali nije neophodno. S obzirom da ovi keksići imaju samo dva sastojka, mliječni su i bez glutena, zdravi su i za vegetarijance, a osim toga ne sadrže ni šećer, piše Metro.

  • Ovi kolačići izvana su hrskavi, a iznutra mekani, prirodno slatki i jednostavno ukusni. Otkrila sam da je pečenje zaista terapijsko u ovo teško vrijeme –  kazala je Soranidis.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE