- Ajde da pričamo ovdje o najsmješnijim situacijama koje su nam se dešavale u ugostiteljstvu, treba mi malo smijeha. Recimo tip koji mi je 5 min naručivao “BUVIZER” i ja nikako nisam mogla da skontam šta hoće dok ga nisam odvela da pokaže prstom na “Budweiser” pivo – stoji u opisu tvita na koji su se mnogi nadovezali.
A da ugostiteljski posao nije uopšte lak, svjedoče brojni komentari.
- Ili tip koji je naručio čiz kejk bez sira, ili žena koja me je ubjeđivala da se Njeguški stek pravi od piletine i da sam joj donijela pogrešno meso – dodala je, pa se još jednom nadovezala:
- Večera od 20 ljudi, svi jedu “à la carte”, ja naravno sve kucala na jedan račun jer su došli kao grupa sa nekog broda, i na kraju večeri svako hoće svoje da mi plati, tri nervna sloma i tri napada smijeha u 3 sekunde.
A tu su i one simpatične greške u hodu, koje dovode do histeričnog smijeha, pa je tako jedan tviteraš ispričao svoju anegdotu:
- Prepuna bašta, konobar Južnjak doleće do šanka i rafalno ispaljuje: “Dva Astela i dva spreja (Sprajta)!” Šanker mrtav hladan na ajncer stavlja dva piva i dva osvježivača prostora u spreju. Pogled konobara – “priceless” (nema cijenu)!
A naravno da uvijek postoje i oni koji su van svih okvira, kao što je situacija:
- Par koji je uzeo biftek sa dosta povrća preko jer se navikavaju da budu vegetarijanci.”, podijelio je jedan tviteraš.
Kakve su vaša iskustva i da li su vam neke anegdote ostale upečatljivije?