250 g suhog graha,
100 g ječma,
1 glavica luka,
100 g mrkve,
100 g korijena celera,
maslinovo ulje,
ruzmarin,
peršun,
so,
biber.
Priprema:
1. Na maslinovom ulju prepržiti luk, mrkvu i celer te dodati ruzmarin i grah, koji smo prethodno pokiselili. Dodati vodu i pustiti da se grah skuha. Kad je grah kuhan, odvojiti malu količinu, a ostatak izmiksati.
2. Vratiti kuhani grah nazad, dodati kuhani ječam i pustiti da sve zajedno prokuha. Pri posluživanju supu posuti peršunom i pokapati maslinovim uljem.
Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.