NAŠ PRIJEDLOG ZA RUČAK: PILEĆI PAPRIKAŠ

Sastojci:

600 g miješanog rasjeka piletine,

300 g svježih raznobojnih paprika,

1 luk srednje veličine,

2 čehna bijelog luka,

1 ljuti feferon

2 male kašike koncentrata rajčice,

30 ml maslinovog ulja,

so,

biber.

Priprema:

1. Na zagrijanom maslinovom ulju popržiti začinjenu piletinu, te

izvaditi iz tavice da se ocijedi. Paprike i luk očistiti i narezati na trakice, te popržiti na masnoći od piletine.

2. Dodati koncentrat od rajčice, temeljac, sitno sjeckani bijeli luk. Kratko prokuhati, te dodati piletinu. Kuhati dok piletina nije gotova.

Po završetku dodati ljute začine prema ukusu.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

OVO JE NAJGORI NAČIN ZA KONZUMIRANJE KROMPIRA

0
Krompir, najomiljenija gomoljasta biljka, sadrži ugljikohidrate koje organizam brzo opskrbljuju energijom. Problem je što ga pripremamo na najnezdraviji način.