NAŠA ALMASA LAZOVIĆ ĆE TORTOM SA ČOKOLADOM I MALINAMA, DANAS POČASTITI TUZLANKU MELISU ČINIĆ

olite li kombinaciju čokolade i maline? Ova čarobna kombinacija glavni je sastojak slastice koju volite praviti, a to je torta ili kolači koji se ne peku. Tortu koju danas pravimo u „Slatkom receptu by Dolcela“ nazvat ćemo jednostavno torta od čokolade i malina koja se ne peče.

Osim što je genijalnog okusa, ova torta se vrlo brzo i jednostavno sprema. Jedino što je potrebno jeste da u frižideru odstoji barem četiri sata, ako ne možete sačekati cijelu noć prije nego što je uslast pojedete. Pa krenimo redom. Za ovu sjajnu tortu potrebno nam je:

Sastojci:

•             150 g integralnog keksa ili digestive keksa

•             75 g omekšalog putera

•             200 g čokolade za kuhanje „Dolcela“

•             200 g krem sira

•             50 g šećera u prahu „Dolcela“

•             150 + 200 ml vrhnja za šlag „Šlag 5+“

•             5 kašika džema od malina „Srebrena malina“

•             1 kesica bourbon vanilija šećera „Dolcela“

•             svježe maline „Srebrena malina“

Hayat

Ovo su mjere za kalup od 18 cm, međutim, ove mjere možete koristiti i za malo veći kalup od 22 cm, jer vam je tada torta niža i servirate je u većim komadima.

Hayat

 Ako želite da vam je torta viša, onda za veći omjer povećajte mjere. Prvo pripremite kalup za tortu: premažite ga puterom i obložite papirom za pečenje. Kekse sameljite ili usitnite pa pomiješajte s omekšalim puterom.

Utisnite ih u dno kalupa i stavite na hlađenje. Čokoladu otopite na pari. Krem sir i šećer izmiksajte, dodajte otopljenu čokoladu pa sve zajedno izmiksajte.

Zatim ulijte 150 ml vrhnja za šlag i miksajte dok ne dobijete gustu, ali laganu kremu. Kekse sada premažite džemom pa prekrijte kremom i sve zajedno dobro ohladite dok se krema ne stisne, najmanje četiri sata.

Hayat

 Preostalo vrhnje za šlag izmiksajte s bourbon vanilija šećerom dok ne dobijete šlag. Prekrijte tortu šlagom i ukrasite svježim malinama. Poslužite dobro ohlađeno.

Kolač će oduševiti današnju gošću emisije „Slatki recept by Dolcela“. Mlada Tuzlanka Melisa Činić, poznatija u svijetu plesa kao SHZA, najbolja je plesačica u regiji koju je predstavljala u Parizu na svjetskom finalu „Red Bull Dance Your Style“.

Hayat

Ona je iznimka koja pokazuje da se uz talenat te uporan rad i trening može napraviti puno. Prvo je odnijela fenomenalnu pobjedu na „Red Bull Dance Your Style“, bh. finalu koje je održano u Zetri, 26. 4. 2019. godine, a nakon toga je krenula u osvajanje svijeta.

 Prvo je osvojila regionalnu publiku u Zagrebu, a nakon toga i svjetsku u Parizu. Kroz „Slatki recept“ vodi vas Almasa Lazović, a emisiju gledajte subotom u 18:00 sati.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

PASTA OD MEDA I BIJELOG LUKA JE NAJMOĆNIJI LIJEK NA SVIJETU!

0
Bijeli luk u kombinaciji sa začinima obavezno poboljšava ukus jelu. Koristi se u skoro svim nacionalnim kuhinjama. Od davnina je bijeli luk smatran jednim od najefikasnijih sredstava protiv raznih bolesti, a upotreba bijelog luka zajedno sa medom na prazan stomak maksimalno koristi organizmu.