NASER ORIĆ: PRIPREME ZA MOJU LIKVIDACIJU UVELIKO TRAJU, EVO KO RADI NA TOME

Pojedini srbijanski tabloidi jučer su objavili tekst u kojem se navodi "da iza likvidacije generala srpske policije i načelnika Službe javne bezbjednosti Radovana Stojičića Badže, izrešetanog aprila 1997. godine u beogradskom restoranu, stoji Naser Orić".

Heroj odbrane Srebrenice i ratni komandant Naser Orić, nevoljko je morao reagirati na ovakva pisanja, koja naziva običnim glupostima i bedastoćama.

  • Iza svega stoji srbijanska obavještajna služba. BIA će sva ubistva koja je u ime države Srbije izvršila, pokušati prebaciti na mene ili još nekoga ko nema veze s tim, a što uz medijsku artiljeriju itekako može biti uvjerljivo za srpsku naciju. I tako na najbezbolniji način zatvoriti fascikle neriješenih ubistava – navodi Orić u svojoj reakciji.

Ne bi ga iznenadilo, tvrdi, da ga optuže i za atentat na Đinđića kako bi amnestirali svoje čistaće koji se, kako kaže Orić, još uvijek nalaze na platnom spisku Aleksandra Vulina.

  • Ja sam još prije dvije godine informisao naše bezbjedonosne agencije a i javnost da su nakon moje pravosnažne oslobađajuće presude pred Sudom BiH, dronovima stalno pokrivali prostor gdje boravim. Tada su obustavili aktivnosti. Sada su se ponovo aktivirali. Medijske pripreme za moju likvidaciju uveliko traju. Ponavljam, srbijanska BIA danonoćno radi na tome i to je jedan od prioriteta srbijanskog političkog i obavještajnog vrha – kaže Orić.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE

NSRS USVOJILA ZAKLJUČKE: PONIŠTITI SVE ODLUKE SCHMIDTA

0
Narodna skupština bh. entiteta RS usvojila je zaključke u kojima se zahtjeva da međunarodna zajednica povuče izmjene Izbornog zakona Bosne i Hercegovine koje je donio visoki predstavnik Christian Schmidt.