NASTAVA U BPK GORAŽDE OD 31. JANUARA, PRVA SEDMICA ONLINE

Nastava u drugom polugodištu u školama na području Bosanskopodirnjskog kantona (BPK) Goražde počinje u ponedjeljak, 31. januara, a u prvoj sedmici odvijat će se po online modelu - potvrdili su danas iz Pedagoškog zavoda BPK Goražde.

Direktor te institucije Admir Kurtović podsjetio je da je po nastavnom kalendaru, u toku školske godine predviđeno da učenici jednu sedmicu nastavu pohađaju online.

  • Uzimajući u obzir činjenicu da je došlo do pogoršanja epidemiološke situacije izazvane pandemijom virusa COVID-19, odluka resornog ministarstva i Pedagoškog zavoda je da to bude prva sedmica u drugom polugodištu školske 2021/2022. godine. Pratit ćemo preporuke kriznih štabova te donijeti odluku kako ćemo u narednom periodu organizovati proces nastave u skladu s epidemiološkom situacijom, o čemu će biti blagovremeno obavješteni učenici i njhovi roditelji – kazao je Kurtović.

Dodao je da je u cilju poboljšanja odgojno-obrazovnog procesa u svim osnovnim i srednjim školama na prostoru BPK Goražde, ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport i Pedagoški zavod, uz podršku Vlade BPK Goražde i partnerskih organizacija, organizovalo niz edukacija za nastavni kadar.

  • Nešto jači intenzitet tih obuka bio je u toku zimskog raspusta, a ono što nam je posebno drago jeste što smo ovaj put imali stručno usmjerene edukacije. Prije svega, mislim na edukaciju za asistente u nastavi koji rade s djecom s posebnim obrazovnim potrebama, jer taj nastavni kadar rijetko ima priliku za dodatnim stručnim usavršavanjem, a cilj nam je da sve edukacije koje organizujemo budu što kvalitetnije i da obuhvate što veći broj nastavnog kadra. Također, u toku januara organizovali smo i niz tzv. naprednih edukacija koje su imale za cilj jačanje kompetencija nastavnog kadra kada je u pitanju realizacija online nastave – pojasnio je direktor Pedagoškog zavoda BPK Goražde.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE