NE BACAJTE HLJEB: SA OVIM TRIKOVIMA BIT ĆE OPET MEKAN I UKUSAN

Ako ste jučer ili prije dva dana kupili hljeb koji niste stigli pojesti i koji vam se u međuvremenu malo osušio, nemojte ga bacati.

Od njega ponovo možete dobiti fini hrskavi i topli hljeb.

1. Namočite hljeb

Hljeb stavite ispod kuhinjske slavine. Uključite vodu tako da lagano teče, nije bitno je li hladna ili topla voda. Stavite ustajali hljeb ispod tekuće vode. Cilj je navlažiti koru, a da se unutrašnjost što manje namoči. 

2. Ispecite hljeb

Zagrijte pećnicu na 150 Celzijevih stepeni i stavite namočenu veknu direktno na rešetku. Niska temperatura će zagrijati preostalu vodu u vekni, uzrokujući parenje hljeba unutar korice. Nakon pet minuta veknu treba lagano stisnuti.

Cilj je dobiti veknu koja ima hrskavu koricu i daje malo otpora pri stiskanju. Hljeb se treba peći do 15 minuta, ovisno o veličini i tome koliko vode je prilikom močenja unutrašnjost popila.

3. Uživajte u finom toplom hljebu

Nakon ovog jednostavnog i kratkog postupka, hljeb je topao i hrskav, što znači da nikad nećete morati baciti hljeb jer se osušio.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE