NE BACAJTE OSTATKE KUPUSA: EVO ŠTA MOŽETE NAPRAVITI OD NJIH

Nemojte ga bacati jer se može iskoristiti, recimo, za spremanje pite s gljivama, a odlično ide i u kombinaciji s mljevenim mesom, kada pravite slane knedle od tijesta.

Višak kupusa uvijek možete staviti u sendvič, burger i hot-dog ili ga spremite kao salatu.

Slatki kupus začinite mljevenim kimom, aromatičnim sirćetom, uljem od bundeve i pomiješajte s izrendanom mrkvom i drugim sezonskim povrćem, a onaj ukiseljeni je dovoljno samo da začinite maslinovim uljem i kimom.

Višak kiselog i svježeg kupusa iskoristite i za pripremu jela kao što su bosanski lonac, mađarski sekeli gulaš i poljski bigos.

Listove ovog povrća kuhajte na laganoj temperaturi s raznim vrstama mesa, začinite ostacima zelenog povrća, paradajza, mahunarki i isušenim mesom.

Musaki od mljevenog mesa i krompira red listova kupusa dat će posebnu aromu. Od svježeg kupusa pripremite zdrav sok, a rasol od kiselog kupusa dobar je kod mamurluka kao i za mršavljenje i jačanje imuniteta, prenosi magazin.novosti.rs.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa ‘GLEDAJ Hayat‘ na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE