Kupus očistiti, oprati i naribati. Posoliti i ostaviti 20-tak minuta. Od brašna, soli i vode zamijesiti tijesto. Podijeliti na dva dijela pa oblikovati kugle od tijesta.
Nakon 10-tak minuta, tijesto razvaljati, premazati uljem pa ostaviti 5-6 minuta. Zatim tijesto razvući što tanje, povlačeći pažljivo od centra prema krajevima. Kupus dobro ocijediti pa dodati sitno rezan luk. Posoliti po potrebi i pobiberiti po ukusu. Sjediniti.
Na kraj razvučenog tijesta staviti nadjev od kupusa pa zarolati. Postupak ponoviti još jedanput. Pleh premazati uljem, pa staviti zarolano tijesto oblikujući tzv. zvrk. Postupak ponoviti i sa drugom kuglom tijesta. Cijelu pitu premazati uljem.
Staviti u pećnicu, zagrijanu na 200 stepeni. Peći oko pola sata, da fino porumeni. Pečenu pitu tek ovlaš poprskati sa malo tople vode, premazati parčetom putera pa vratiti u pećnicu još par minuta. Po ukusu, prije posluživanja premazati kajmakom ili kiselim vrhnjem.