NE MOŽETE SPAVATI OD STRESA? POMOZITE SEBI OVIM PRIRODNIM NAPITCIMA

Ako navečer ne možete zaspati, pokušajte sebi pomoći jednim od ovih prirodnih napitaka.

Bademovo mlijeko

Badem posjeduje sve što je tijelu potrebno da bi upalo u dubok san. Ovo mlijeko dokazano efikasno djeluje na organizam i potiče san jer je puno magnezija. Kao i kravlje mlijeko, bademovo mlijeko sadrži triptofan zbog kojeg tijelo može proizvesti melatonin.

Ovaj hormon je izuzetno važan za regulaciju rasporeda spavanja i zato ljudi s hroničnom insomnijom piju dodatke melatonina.

Čaj od kamilice

Čaj od kamilice ima opuštajući učinak na tijelo. On se tipično preporučuje kod boli u stomaku  jer vam može pomoći prilikom probave i umanjiti napetost u organizmu. Kamilica dokazano umanjuje simptome stresa, poput insomnije i anksioznosti.

Hayat pratite putem aplikacija za iPhone/iPad & Android uređaje, a sve naše kanale gledajte UŽIVO putem servisa 'GLEDAJ Hayat' na aplikacijama i portalu. Sve propuštene emisije i najbolje serije unaprijed gledajte u videoteci ‘Hayat PLAY’.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na portalu hayat.ba krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni ili ispravljeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu digitala@hayat.ba. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal hayat.ba nema obavezu postupiti po istim.

NAJNOVIJE